• +90 232 493 00 00
  • info@bakircay.edu.tr

Arazi Çalışması

19 NİSAN 2019

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü 1. sınıf öğrencileri Biyocoğrafya dersi kapsamında 17 Nisan 2019 tarihinde Muradiye Fidanlık Müdürlüğü ve Spil Dağı Milli Parkını kapsayan arazi çalışması gerçekleştirmiştir. Çalışma kapsamında öğrenciler Muradiye Fidanlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen fidan üretim süreçlerini, Spil Dağı Ekosistemini ve Biyoçeşitliliğini, Spil Dağı Milli Park Müdürlüğünün koruma ve yönetim faaliyetlerini gözlemleme ve yakından görme fırsatı yakalamıştır.  Menemen – Muradiye – Manisa – Kemalpaşa güzergâhında gerçekleşen çalışma boyunca öğrencilere, Gediz Nehri Havzası, Menemen Ovası, Menemen Boğazı, Dumanlı Dağ, Yamanlar Dağı ve Spil Dağı kütleleri ile Manisa Ovası, Saruhanlı Ovası, Akhisar Ovası ve Kemalpaşa Ovası morfolojik birimlerinin oluşumları ve bölgenin bitki örtüsü özellikleri hakkında bilgiler verilmiştir.